Parkeeractie

Vandaag parkeeractie Den Hoorn

De gemeente Midden-Delfland gaat in samenwerking met de politie en brandweer deze parkeeractie uitvoeren. Hierbij wordt gelet op het fout of verkeerd parkeren in de dorpskernen. De fout of verkeerd geparkeerde auto’s krijgen tijdens de parkeeractie een waarschuwing.

Een grote ergernis
Één van de grootste ergernissen in onze gemeente, genoemd door inwoners, is het fout en verkeerd parkeren. Dit levert niet alleen irritaties op maar hierdoor kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer hulpverleningsdiensten niet (tijdig) bepaalde plaatsen kunnen bereiken in geval van calamiteiten door het fout parkeren van auto’s.

Fout of verkeerd parkeren
Tijdens de handhavingsactie zal blijken of het brandweervoertuig vanwege verkeerd parkeren niet snel genoeg een straat kan inrijden of doorrijden. Ook wordt er gelet op auto’s die weliswaar niet het brandweervoertuig verhinderen, maar wel fout geparkeerd staan. Een fout geparkeerde auto staat bijvoorbeeld op de stoep of langs een gele streep.

Waarschuwing
De gemeente, politie en brandweer willen inwoners er bewust van maken dat verkeerd of fout parkeren tot gevaarlijke en hinderlijke situaties leidt. Inwoners die hun auto verkeerd of fout parkeren krijgen tijdens de parkeeracties daarom eerst een waarschuwing.