POLITIEBERICHT WEEK 19 – 2014

Maandag 5 mei t/m zondag 11 mei

Den Hoorn

• Op dinsdag 6 mei heeft een bewoner van de Zwethkade Zuid de politie gewaarschuwd omdat hij opgemerkt had dat twee mannen in een kleine witte auto zich verdacht ophielden in zijn straat. Bij navraag door de bewoner waarom de twee mannen zo langzaam door zijn straat reden, kreeg hij een vaag antwoord. Volgens de melder gaat het om twee getinte personen, waarschijnlijk met een Turks of Marokkaans uiterlijk. De eerste man is ongeveer 1.94 m. lang, rond de 40 jaar en hij heeft een stoppelbaard en kort haar. De tweede man is ongeveer1.72 m. lang, rond de 35 jaar met kort gekruld haar.
• Op dinsdag 6 mei om 16.30 uur is op de Drogerij een 10-jarig meisje hardhandig beetgepakt door een man. Aanleiding was een woordenwisseling tussen deze man en een groepje jongens. Het meisje behoorde niet tot dit groepje. Het meisje werd meegetrokken naar de auto van de man, maar zij wist zicht los te trekken. Getuigen kunnen zich bij de wijkagent melden via tel. 0900-8844. De betreffende man, mogelijk een bewoner van de flat, wordt verzocht zich eveneens te melden.
• Op dinsdag 6 mei heeft er op de Woudseweg een aanrijding tussen enkele voertuigen plaatsgevonden door een onverwachte manoeuvre van een van de bestuurders ter hoogte van de uitrit ’t Woudt. In een van de betrokken auto’s klapte bij de aanrijding de airbag uit. Dat leverde de bestuurder pijn in de borst op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.
• Op dinsdag 6 mei om ongeveer 18.45 uur is er aangifte gedaan van diefstal van een motorfiets die geparkeerd stond op de Prins Hendriklaan. Het gaat om een zogenaamde Oldtimer Kreidler met enkele specifieke onderdelen die de eigenaar heeft laten maken, zoals een speciale remschijf en uitlaat. De dief heeft eerst een stevig kettingslot dat om het achterwiel was geplaatst moeten verwijderen. De eigenaar ontdekte de diefstal slechts een kwartier nadat hij zijn motor had geparkeerd.
• Op donderdag 8 mei is in de nachtelijke uren ingebroken dan wel een poging gedaan tot inbreken in een aantal schuurtjes aan de Drogerij.
• Op vrijdag 9 mei heeft er op de Harnaschdreef een aanrijding plaatsgevonden tussen een bus en een personenauto. Beide bestuurders hebben verklaard dat de bus op de busbaan reed en voorrang had op de personenauto. De bestuurder van de personenauto heeft zijn fout toegegeven. De aanrijding is afgedaan met het invullen van schadeformulieren.
• Op zaterdag 10 mei kreeg de politie bericht van een aanrijding op de A4 bij de afrit Delft zuid. Hier zou een voertuig mogelijk uit de bocht zijn gevlogen. Ter plaatse bleek het te gaan om een bestuurder van een voertuig die tegen een hek was gereden dat het bouwterrein afsluit van de nog in aanbouw zijnde A4 richting Schiedam. Er werd een remspoor van 69 meter gemeten. Het voertuig is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Er waren geen gewonden.