POLITIEBERICHT WEEK 48 – 2014

maandag 24 november t/m zondag 30 november.

• Op maandag 24 november om 04.25 uur is op het Kartuizerland een insluiping geweest. De inbreker heeft 2 tassen met diverse bescheiden meegenomen. Hij kon gemakkelijk de woning binnenkomen, omdat de huissleutel nog aan de fietssleutelbos zat. De fiets stond voor de woning! De aanwezige honden sloegen alarm, reden voor de insluiper om de woning snel te verlaten.

TIP: We zien vaak dat kinderfietsen een sleutelbos gebruiken met ook een huissleutel er aan om hun fiets op slot te zetten. Een kinderfietsje staat nog wel eens buiten in de tuin, dus u kunt uw huissleutel beter apart houden van de sleutels voor de kinderfiets. Een huisadres op een label aan een sleutelbos is ook niet handig.

• Tussen woensdag 26 november 00.00 uur en donderdag 27 november 06.15 uur is op de Zwethkade-Zuid ingebroken. De inbreker is via een kas binnengekomen. De buit was slechts 10 Euro, maar de schade die bij de inbraak is aangericht viel nogal wat duurder uit.
• Tussen woensdag 26 november 23.30 uur en donderdag 27 november 05.10 uur is op de Veenakkerweg ingebroken. Ook hier is de inbreker via een kas binnengekomen. Vermoedelijk is hij gestoord tijdens zijn inbrekerswerk: er is niets meegenomen.
• Tussen donderdag 27 november 19.30 uur en vrijdag 28 november 05.10 uur is op de Hooipolderweg via de voordeur ingebroken. Er is een camera meegenomen.
• Tussen donderdag 27 november 17.45 uur en vrijdag 28 november 06.30 uur is op de Zwethkade-Zuid ingebroken. Wederom kon de inbreker via een kas binnenkomen. Er is niets meegenomen.

TIP: Vrijstaande woningen in buitengebieden blijken kwetsbaar te zijn. Dankzij de telefooncirkels die heel actief zijn kan inbraakleed worden voorkomen, maar zelf extra opletten blijft nodig. Maak het de inbreker niet te gemakkelijk: sluit u de tussendeur tussen de kas of de schuur en de woning altijd goed af. Beveiliging met een luid alarm is een mogelijkheid.

ALGEMENE TIP: een bezorgde ouder heeft de politie gemeld dat de dochter een seksueel getinte selfie gestuurd heeft naar haar vriendje. Een punt van zorg voor deze ouder. Als de relatie uit gaat kunnen dergelijke foto’s een niet gewenste weg gaan volgen op het internet. Neem uw kind in bescherming en bespreek de gevaren van dit soort acties. Het is niet leuk als zo’n foto op school onder de leerlingen van hand tot hand gaat. Op de website www.vraaghetdepolitie.nl vindt u 101 vragen en antwoorden over veiligheid voor jongeren.